Somali Zemzem Üniversitesi’ne Eğitim Desteği

Tıp Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora eğitimi almakta olan Somalili öğrencilere yönelik Eğitici Gelişim Programı düzenlendi. Tıp Fakültesi Dekanlığınca organize edilen ve İngilizce olarak yürütülen eğitim programına Zemzem Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Anadolu Tıp ve Cerrahi Fakültesi’nin (Zamzam University of Science and Technology, Anatolia Medicine and Surgery Faculty, Mogadishu, Somali) öğretim üyesi adayları olan 8 yüksek lisans ve doktora öğrencisinin yanı sıra halen Tıp Fakültesinde görev yapmakta olan yabancı uyruklu iki öğretim üyesi ile Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında yüksek lisans ve doktora yapan Türk öğrenciler kursiyer olarak katıldı. 30 Mayıs -03 Haziran 2016 tarihleri arasında yürütülen kursta katılımcılara Öğrenme ve Öğretme, Müfredat Hazırlama, Küçük ve Büyük Gruplarda Eğitim, Web Tabanlı Eğitim, Sunum Teknikleri, İletişim Becerileri, Ölçme-Değerlendirme ve Soru Hazırlama Teknikleri, Probleme Dayalı Öğrenim, Simüle ve Standardize Hasta ile Eğitim ve Klinikte Eğitim konularında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. Bu program Tıp Fakültesinde İngilizce olarak yapılan ilk Eğitici Gelişim Programı olma özelliğindedir.