2017-2018 eğitim-öğretim yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesini kazanan öğrenciler için OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılış programı düzenlendi.

Yazar: | Tarih: 13 Ekim 2017

2017-2018 eğitim-öğretim yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesini kazanan öğrenciler için OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılış programı düzenlendi.
Açılış programına; Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir Sağlık Bilimleri Dekan Vekili Prof. Dr. Nermin Kılıç Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Fatma Aydın Tıp Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özcan Yılmaz ve Doç. Dr. Levent Güngör bölüm başkanları öğretim üyeleri öğrenciler ve aileleri katıldı.
Programda açılış konuşması yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir "Sevgili öğrenciler yoğun bir maraton sonrası ÖSYM tarafından yapılan sınavda üst sıralarda yer alarak fakültemizde eğitim almaya hak kazandınız. Ailelerinizin fedakârlığı ve desteği ile amacınıza ulaştınız. Aramıza hoş geldiniz.” dedi. Kendilerine düşen görevin yeni öğrencilerini 6 yıllık bir eğitim sonunda iyi birer hekim olarak yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak olduğunu kaydeden Prof. Dr. Dağdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizlere düşen görev ise fakülteyi kazanmanın rehavetine kapılmadan burayı kazandığınız tempoda çalışmalarınıza devam etmek ve bundan sonraki meslek hayatınızın temelini oluşturacak eğitimi en iyi şekilde almaktır. Meslek hayatınızın temelleri ne kadar güçlü ve sağlam atılırsa üzerine inşa edilecek ve yaşam boyu devam edecek olan meslek eğitimi de o denli güçlü olacaktır. Yeni eğitim öğretim döneminin hepiniz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay da bu dönemden itibaren Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin klinik öncesi eğitimlerini OMÜ Tıp Fakültesinde alacaklarını bu ilk nedeniyle öğrencilerini desteklemek ve yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla törene katıldığını belirterek öğrencilerinin eğitimini üstlenen başta Rektör Prof. Sait Bilgiç olmak üzere tüm Senato üyeleri ve Tıp Fakültesine teşekkür etti.
Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz ise konuşmasında üniversite ve kampüs imkânlarından bahsederek öğrencilerin özellikle topluluklar aracılığı ile diğer fakülte ve yüksekokul öğrencileriyle iletişim içinde olmalarını tavsiye etti.
Program kapsamında Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Kansu da "Akademik Mikro Çevre ve Mentorun Önemi" başlıklı bir sunum gerçekleştirerek 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk dersini verdi. Etkinliğin sonunda OMÜ Tıp Fakültesi öğrencilerine beyaz önlükleri giydirildi.
Bu yıl OMÜ Tıp Fakültesinde; Türkçe Tıpta 316 İngilizce Tıpta ise 92 olmak üzere toplam 408 öğrenci birinci sınıfta ders başı yaptı.