Tıp Fakültesi Dekanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Bir Dizi Etkinlik ile Kutladı

8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesi ile Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler OMÜ Kurupelit Kampüsünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Çelenk törenine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Gamze Alaylı, Başhekim Prof. Dr. Fatih Özkan, Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Yasemin Bilgin Büyükkarabacak, Fakülte Sekreteri Hatice Aztopal Çavuş ve Tıp Fakültesinin kadın öğretim üyeleri, çalışanlar ve öğrenciler katıldı.

‘ Kadın Akademisyenlerimizin Sağladığı Katkı Mükemmellik Derecesinde Büyüktür ‘

Çelenk törenin ardından etkinliklere Tıp Fakültesi Dekanlığı mavi salonda devam edildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü; öncelikle başta ’’Türk çocuğu öksüz kalır ama yurtsuz kalamaz diyerek’’ beşikteki bebeğini ve küçük yaştaki oğlunu evde bırakarak Erzurum Aziziye Tabyalarını savunmak için savaşa koşan Nene Hatun olmak üzere Kurtuluş Savaşında yer alan kadınlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Kadınlarımızın ulusumuzun kültür ve medeniyetine sağladığı katkıyı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘Şuna inanmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir ’ diyerek özetlemiştir. Tıp Fakültemizde kadın akademisyenlerimizin sağladığı katkı mükemmellik derecesinde büyüktür. Onlar çok iyi birer akademisyen, çalışkan birer bilim insanı ve iyi birer hekimdirler. Onların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü gönülden kutluyor ve içtenlikle saygılarımı sunuyorum. Bugünkü etkinliği hazırladıkları için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum’’ dedi.

Açılış konuşmasının ardından Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Gamze Alaylı günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından sırasıyla, Prof.Dr. Meltem Ceyhan Bilgici (Neden 8 Mart?), uzmanlık öğrencisi Dr. Başak Dağdemir Ezber (Bir Kadın Gittiğinde), uzmanlık öğrencisi Dr. Merve Çelenk (Cumhuriyet Kadınları) ve Doç.Dr. Berat Dilek Demirel (Kadın Doktor Olmak) konulu konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Fakültemiz emekli öğretim üyelerinden olan ve yakın zamanda kaybettiğimiz Prof. Dr. Gönül Oğur da Prof. Dr. Canan Seren’in gerçekleştirdiği sunumla anıldı.

Törende, Cahit Zarifoğlu İlkokulu Müdürlüğü tarafından fakültemiz kadın öğretim üyelerine hitaben gönderilen mesajı Doç.Dr. Berat Dilek Demirel okudu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Meftun Ünsal’ın objektifinden “Kadın Gözüyle Dünya” isimli fotoğraf gösterimi yapıldı.

Etkinlik Doç.Dr. İlkay Çamlıdağ ve MR sorumlu teknisyeni Sema Yıldırım tarafından verilen mini bir konserin ardından Dekan Prof. Dr. Cengiz Çokluk’un organizasyonda emeği geçenlere çiçek takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

DSC_4521

DSC_4527

DSC_4538

DSC_4543

DSC_4562

DSC_4595

DSC_4614

DSC_4618

DSC_4621

DSC_4623

DSC_4628

DSC_4637