Biz Kimiz?
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp bilimine katkı sağlayacak özgün bilimsel araştırmalar yapılmasını destekleyerek ve topluma rehber olmayı ilke edinmektedir. Milli kaynakları etkin kullanarak beklentilerin ötesini hedefleyen özgün eğitim ve ülkenin gereksinimlerine göre sağlık politikasının oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlayan bir eğitim kurumudur. Temelleri 1973 yılında atılan Fakültemiz kadrosunda, 168 profesör, 70 doçent, 59 doktor öğretim üyesi, 8 doktor araştırma görevlisi, 2 öğretim görevlisi ve 613 araştırma görevlisi bulunmakta olup, hâlihazırda 2 bine yakın öğrenci eğitim almaktadır.
Akademik Vizyonumuz ve Niteliğimiz Nedir?
Akademisyenlerimiz, tüm sağlık paydaşlarıyla iş birliği içinde çalışan ve tıp etiği temel değerlerini benimsemiş hekimler yetiştirmeyi ve öğrencilere iyi ve doğru rehberlik verebilen, üretken, yenilikçi, ekip ruhuna sahip akademisyenlerin yetişmesine olanak sağlamayı amaçlamaktadırlar. Akademisyenlerimiz bugüne kadar fakültemize pek çok ödül kazandırmışlardır. (Not: Başarılar ile ilgili link eklencek.)
Fakültemizin, Journal of Experimental and Clinical Medicine (JECM) isimli dergisi, her üç ayda bir yayımlanan ve sayıların talep üzerine derlendiği hakemli çevrimiçi bir dergidir.
Hangi İmkânlar Vasıtasıyla Öğrencilerimiz Neleri Başardı?
Fakültemizde Stereoloji Laboratuvarı, Beyin Araştırmaları Laboratuvarı GİS ve Ağrı Laboratuvarı olmak üzere toplamda 7 adet laboratuvarı bulunmaktadır.
Öğrencilerimiz, bugüne kadar Asistan Bildiri Yarışması Klinik Kategorisi birinciliği, TÜBİTAK -2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı olmak üzere pek çok başarı elde etmişlerdir.
Programlarımız ve Sundukları İş İmkânları Nelerdir?
Öğrencilerimiz edindikleri kazanımlar sayesinde, kamu kurum ve kuruluşlarında, kamu hastaneleri kurumunda, devlet ve özel hastanelerinde, üniversiteler ve araştırma merkezlerinde, biyomedikal Şirketlerde, tıbbi cihaz bakım onarım kalibrasyon merkezlerinde, kendi kuracakları biyomedikal firmalarında ve diğer ilgili sektörlerde istihdam edilmektedir.
Öğrencilerimize Hangi Yurtdışı Değişim Programlarını Sunuyoruz?
Fakültemiz, Erasmus, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programları desteklemekte, Üniversitemizin anlaşmalı olduğu ülke ve okullarda öğretim olanağı sağlanmaktadır. Öğrenci değişim programları ile dil eğitimini geliştirme olanakları sağlanmaktadır.
Mesleki, Kültürel ve Sosyal Atmosferi Hangi Yollarla Destekliyoruz?
Üniversitemizde SKS bünyesinde mesleki ve sosyal kategorilerde sınıflandırılan iki tür topluluk yapısı bulunmaktadır. Mesleki topluluklar fakültelere özgü iken, sosyal topluluklar genel niteliktedir. Bu bağlamda fakültemiz, Avrupa Tıp Öğrencileri Birliği, Türk Tıp Öğrencileri Uluslararası Komitesi Topluluğu (TurkMSIC), Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, OMÜ Beslenme ve Diyetetik Topluluğu ve Kök Hücre Topluluğu isimli toplulukları ile mesleki alanda öğrencilerimizin gelişimini ve deneyim edinmesini desteklemektedir. Öğrencilerimiz topluluklar bünyesinde bugüne kadar pek çok etkinlik ve organizasyon gerçekleştirmiştir. Bunların yanı sıra bisikletten satranca 93 alanda faaliyet gösteren sosyal topluluklar vasıtasıyla üniversitemiz, öğrencilerimizin kültürel gelişimini olanaklı kılacak atmosferi oluşturmak için gerekli olan kurumsal zemini sunmaktadır
Fakültemiz, bilimsel tanınırlığı yüksek, saygın bir fakülte olmak amacıyla iç ve dış paydaşların gereksinim ve beklentilerini karşılamak üzere sürekli iyileştirme ve geliştirme faaliyetlerinde bulunmaktır. Üniversitemiz Kök Hücre Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÖKMER)'nde multidisipliner iş birlikleri ile veya bireysel projeler için ihtiyaç duyulan hizmet ve analizler (kök hücre, primer ve sekonder hücre kültürü; sitotoksisite, genotok sisiste ve gen ekspresyon analizleri vb.) gerçekleştirilmektedir.