Cumhuriyetimizin 99.Yılı OMÜ Tıp Fakültesi'nde Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. Yıl Dönümü kutlama programı tüm yurtta olduğu gibi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de törenlerle ve coşkuyla gerçekleşti.

Aziz Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. Yıl Dönümü kutlama programı tüm yurtta olduğu gibi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde de törenlerle ve coşkuyla gerçekleşti. Dekanlık Pembe Salon'da yapılan etkinlikte OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Cengiz Çokluk, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tevfik Sünter, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Fatih Özkan, öğretim üyeleri ve öğrenciler yer aldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cengiz Çokluk yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Efendiler Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz' dediği tarihin 99'ncu yıl dönümü. Yarın cumhuriyetin ilanında 99'ncu yıl dönümü. Bizler Samsun kentinde yani milli mücadelenin başladığı Samsun kentinde yaşıyor olmanın bilinciyle şuuruyla ve ruhuylu bu onuru taşıyoruz. Çünkü biliyorsunuz ki Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk meşalesi burada yakıldı. Uzun zamandır arkadaşlığımızın ve dostluğumuzun devam ettiği Prof.Dr Meftun Ünsal hocamız bizlere bugünkü Cumhuriyet kutlama programını hazırladı. Kendisine özellikle bizzat teşekkür ediyoruz. Bu güzel programı bizlere sunduğu için . Yine ayrıca bu organizasyonun içinde yer alan öğretim üyelerimize, değerli sanatçılarımıza, misafirlerimize ve öğrencilerimize bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlikte ayrıca Dr.Öğretim Üyesi Nazlı Murzioğlu 'Cumhuriyet ve Akademi', Refik Baskın 'Cumhuriyetin Kazanımları', Prof.Dr.Binnur Sarıhasan 'Kadın Akademisyenler ve Cumhuriyet' konulu sunumlarının yanı sıra Samsun'u tanıtan fotoğraf gösteriside yer aldı.

Cumhuriyet Bayramı'nın 99. Yıl Dönümü kutlama programı Araştırma Görevlisi Baran Gülüm - Dr.Öğretim Üyesi Beril Tekeli Yiğit'in birlikte sunduğu keman ve piyano konseriyle sona erdi.

DSC_8630%20%282%29

DSC_8631%20%282%29

DSC_8636%20%282%29

DSC_8638%20%282%29

DSC_8641

DSC_8644

DSC_8653

DSC_8917

DSC_8929

DSC_8656