Tezin Kapağı ve Özel Sayfalar

2. TEZİN KAPAĞI VE ÖZEL SAYFALAR

2.1. Dış Kapak Sayfası

Tezin dış kapağının düzeni Örnek 9'de gösterildiği gibidir. Dış kapak ile iç kapak sayfası arasında ve tezin son sayfasıyla arka kapak arasında birer boş yaprak bulunmalıdır.

Kapak, iyi kalite beyaz bristol kartondan yapılmalı, tez metni, özel sayfalar ve ekleriyle birlikte uygun şekilde yapıştırılarak tek bir cilt haline getirilmelidir. Standart büyüklük dışında kalan basılı ve diğer (videokaset, vb.) ekler varsa, ayrıca uygun zarf/kutu(lar) içinde teslim edilmelidir.

Kapaktaki yazıların konumları o bölümde yazılacak olan bilgiye göre yaklaşık olarak ayarlanmalı ve tezin sayfa düzenlemesi kısmında açıklanmış olan kenar boşlukları dikkate alınarak, sayfa ortalanarak yazılmalıdır.

İç ya da dış kapak sayfalarının hiçbir bölümünde kısaltma kullanılmamalı ve bu sayfalar numaralandırılmamalıdır.

tez%20kapa%C4%9F%C4%B1

tezin%20d%C4%B1%C5%9F%20kapak%20cilt%20c%C3%B6r%C3%BCn%C3%BCm%C3%BC

2.2. İç Kapak Sayfası

İç kapağın düzeni Örnek 10'daki gibidir. Bu sayfada ön sayfadan farklı olarak danışman adı bulunur. UZMANLIK TEZİ yazısından sonra 2 satır ara verilerek "Danışman: .....," ünvanı ile birlikte adı soyadı, belirtilir.

tezin iç kapağı.bmp

2.3. Teşekkür Sayfası

Teşekkür sayfası isteğe bağlı olup, bu sayfada tez çalışmasında ve tezin hazırlanmasında doğrudan katkısı bulunan kişilerle, görevi dışında yardımcı olan kişi ve kuruluşlara teşekkür edilebilir. Teşekkür metninin altında sağa dayalı olarak ad-soyad, sola dayalı olarak ay, yıl biçiminde tarih yazılır. Teşekkür bölümü, olabildiğince kısa ve az olarak yazılmalı ve bir sayfayı aşmamalıdır.

2.4 Özgeçmiş Sayfası

Uzmanlık öğrencisinin kimlik bilgileri, o tarihe kadar eğitim aldığı ve görev yaptığı kurumları, o güne kadar yaptığı yayınları (bildiri, makale, vs) içeren kısa özgeçmiş aşağıda verilen formatta yazılmalıdır.

%C3%B6zge%C3%A7mi%C5%9F

2.4. Beyan

Tez çalışması, bir proje kapsamında veya bir kuruluşun desteği ile gerçekleştirilmiş ise; projenin ve ilgili kuruluşun adı da bu bölümde belirtilmelidir.

Tezin başka bir çalışmanın kopyası olmadığı, alıntı olmadığı, çalışma sırasında etik ihlal yapılmadığı belirtilmelidir.

Tez çalışması orijinallik raporu (turnitin, http://kutuphane.omu.edu.tr/tr/turnitin-hakkinda) uzmanlık öğrencisi tarafından alındıktan sonra tez danışmanı ile birlikte imzalanarak ekler bölümüne konur. Benzerlik oranı, “kaynaklar hariç” en fazla % 25 olmalıdır.

beyan

2.5. Türkçe Özet ve İngilizce Özet (Abstract)

Tezin 250 kelimeyi geçmeyen özeti ve bunun İngilizce çevirisi teşekkür sayfasından hemen sonra ayrı sayfalarda yer almalıdır.

ÖZET okurun kısa bir okuma sonrası yapılan çalışma hakkında hızla fikir sahibi olması amacıyla yazılmalıdır; dolayısıyla tezin ana hatları hakkında bilgi verilmelidir. Tezde ele alınan problem kısaca tanıtılarak, kullanılan yöntemler ve ulaşılan sonuçlar belirtilmelidir. Özette, tez çalışmasının amacı, kapsamı, kullanılan yöntem(ler) ve varılan sonuç(lar), açık ve öz olarak belirtilmelidir. "Amaç” , "Gereç/Hastalar ve Yöntem", “Bulgular”, "Tartışma ve Sonuç" alt başlıkları kullanılmalıdır. Özet içinde şekil / tablo ve kısaltmalar kullanılmamalıdır. İngilizce özet sayfasının içeriği ve sayfa düzeni tümüyle Türkçe özet sayfasının aynısı olmalıdır.

Özet ve ingilizce özet metinlerinden sonra 1 satır boşluk bırakılmalı ve koyu olarak 12 punto ANAHTAR SÖZCÜKLER (KEYWORDS) ifadesinden sonra virgül ile ayrılarak tez metni ile ilgili en az 3 en fazla 5 anahtar kelime (keywords) verilmelidir. Türkçe anahtar kelimeler “Türkiye Bilim Terimleri”ne (http://www.bilimterimleri.com/), ingilizce anahtar kelimeler "Medical Subject Headings (MeSH)’e ( https://www.ncbi.nlm.nih.gov/mesh) uygun olmalıdır.