Tıp Fakültesi 2021-2022 Açılış Töreni-14 Eylül 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkçe/İngilizce Tıp Doktorluğu Programı 2021-2022 Eğitim Öğretim Dönemi açılış etkinlikleri 14 Eylül 2021 tarihinde saat 10.00 da başlayacaktır. Etkinliğin yapılacağı yer Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezidir. Etkinlik İstiklal Marşı ve saygı duruşunu takiben Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cengiz Çokluk'un açılış konuşmasıyla başlayacaktır. Daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal konuşmalarını yapacaklardır. Bu yılki etkinlikte iki değerli bilim insanı konuşma yapacaktır. İlk olarak saat 10 45-11 30 saatleri arasında Prof. Dr. Talat Kırış konuşma yapacaktır. Konuşmasının başlığı "Beyine Giden Yol" dur. İkinci konuşmacı Prof. Dr. Emin Kansu'dur. Saat 11 30-12 15 arasında yapılacak olan bu konuşma "Nobel Ödülleri ve Bilimde Merakın Önemi"dir. Etkinlik daha sonra "önlük giyme" ve ödüller şeklinde devam edecektir.

Bu açılış töreni Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinin Türkçe ve İngilizce Tıp Doktorluğu Programının açılış etkinliği olmasının yanı sıra aramıza yeni katılan T. C. Samsun Üniversitesi, Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Doktorluğu Programının da açılış töreni olacaktır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde Eğitim Öğretim görecek T. C. Samsun Üniversitesi, Tıp Fakültesi'nin kıymetli öğrencilerine aramıza "hoş geldiniz" diyoruz. Kendileriyle başarılı bir eğitim ve öğretim dönemi geçirmeyi ümit ediyoruz.

Bu yıl aynı zamanda T.C. Amasya Üniversitesi, Tıp Fakültesi'nin de açılış töreni aynı program içerisinde yer alacaktır. T.C. Amasya Üniversitesi, Tıp Fakültesinin bu yıl aramıza katılan değerli birinci sınıf öğrencilerine hoş geldiniz diyoruz. Her iki Tıp Fakültemizin kıymetli öğrencilerine ev sahipliği yapmanın ve Tıp Doktorluğu Eğitim Öğretimini birlikte gerçekleştirmenin mutluluğunu taşıyoruz.

Konuşmacıların Kısa Özgeçmişleri:

Prof. Dr. Emin Kansu

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1970 yılıdan "İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü" ile mezun oldu. ABD'de Philadelphia'daki Thomas Jefferson Üniversitesinde 1974'te iç Hastalıkları uzmanlık eğitimini ve 1978'de Hematoloji Yan Dal Uzmanlık eğitimini tamamladı. 1979'da doçent 1988 yılınsa profesör ünvanını aldı. 1982 yılından itibaren Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Temel Onkoloji Anabilim Dalı Kurucu Başkanlığı görevini yürütmüştür. 1988-1992 yılları arasında YÖK üyeliği ve 1992-1996 yılları arasında Avrupa Birliği ve Avrupa bilim Komisyonu Etik Çalışma Grubu Üyeliği yapmıştır. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü, Temel Onkoloji Anabilim Dalı Kurucu Başkanlığı Görevini yürütmüştür.

Prof. Dr. Talat Kırış

1961 yılında Süleymaniye doğumevinde dünyaya geldi. Sırasıyla Ataköy ilkokulu, İstanbul Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesini bitirdi. Öğrenciliği sırasında yurt içerisinde ve yurt dışarısında kaza cerrahisi ve beyin cerrahisi kliniklerinde staj yaptı. Prof. Dr. Türkan Saylan ile birlikte Van'da Lepra hastalığı üzerinde saha çalışmalarına katıldı. 1986-1992 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri Phonix'te bulunan Borrow Nöroloji Enstitüsünde burslu olarak kafa kaidesi tümörleri ve beyin damar hastalıkları üzerine çalıştır. 1999 yılında doçent ve 2006 yılında profesör oldu.

Etkinlik Sayfası için Tıklayınız