Metin içinde okumada sürekliliği engellediği düşünülen çok sayıda ardışık sayfalar halindeki çizelgeler, şekiller, testler, anketler vb. bilgiler EKLER bölümünde verilmelidir. Ayrıca, tek parça olarak verilmesi gereken fakat küçültüldüğü takdirde okunaklığı kaybolan, boyutları A4/A3 sayfa ölçülerinden büyük çizelgeler, şekiller, niteliği ve/veya kapsamı nedeniyle tez içinde sunulamayan materyal de bu bölümde verilir. İstenildiği takdirde tez sahibinin kısa özgeçmişi de bu kısmın sonuna ayrı bir ek sayısı verilerek eklenebilir.
Ekler bölümünün olabildiğince kısa olması önerilir. Her bir "Ek" için uygun bir 'başlık' seçilmeli ve bunlar, sunuş sırasına göre Ek 1, Ek 2, Ek 3 şeklinde numaralandırılmalıdır (Örnek: Ek 1. Rat deneylerine ilişkin grafikler). Ekler bölümünün çok sayıda sayfadan oluşması durumunda bir "Ekler Dizini" hazırlanır ve tezin başındaki içindekiler bölümünde gösterilmelidir.
Bu kılavuz aşağıdaki kaynaklardan yararlanılarak hazırlanmıştır 1- Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Tez Yazım Kılavuzu 2011
2- Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi. Tıpta Uzmanlık Eğitimi İzlem ve Kayıt Birimi,. Tez Yazım İlkeleri. Adana- 2007.
3- Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tez Yazım Kılavuzu. Kayseri 2000.
4- Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Uzmanlık Tezi Yazım Kılavuzu.
5- Gülhane Askeri Tıp Akademisi Tez Yazım Yönergesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Basımevi Ankara-2006.
6- Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıpta Uzmanlık Öğrencileri İçin Tez Yazım Kılavuzu. Gürbüz O, Yeğen B, Dağlı T, Atagündüz P, Güllüoğlu B, Haklar G, Gündüz H, Alican İ. Mart 2007.
7- http://www.tip.hacettepe.edu.tr
8- Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Tez Yazım Kılavuzu 2009